Logg inn

Kampsport på stevne i Bærum i helga

VVIL Kampsport Karate deltok i helgen på Karatestevne i Bærum.
Olivia og Franz gjorde gode kamper både i kata og kumite 7-10 år.
Jeanet: Gull i kata kvinner senior
Sara: Gull i kata kvinner junior 16-17 år
Vilde: Sølv i kata kvinner ungdom 12-13 år
Sindre : Gull i kata menn ungdom 12-13 år og sølv i kumite menn 12-13 år
Sindre fikk også Bestemannspris for herrer  Stevnet.

Cecilie Amdam

Sara og Julie Karadash til Nordisk Mesterskap

Gratulerer til Sara Karadash og Julie Kristin Karadash med uttak til Nordisk Mesterskap i karate. Flott prestert.
Det arrangeres i Tampere, Finland 23-24. November.
De representerer Norge i henholdsvis kata kvinner junior og senior.
Masse lykke til!

Kampsport på Midt-Norsk Cup i Steinkjer 14. april

En veldig fornøyd gjeng på Midt-Norsk Cup i Steinkjer 14.04.18!

Alle utøverne gikk veldige gode kamper og jobbet godt.

 • Olivia og Franz deltok både i kata og Kumite 7-10 år.
 • Vilde fikk gull i både kata og kumite
 • Sarah fikk sølv i kata og bronsje i kumite
 • Sindre fikk gull i kata og sølv i kumite

Mikail Karadash var en av dommerne under arrangementet, og Mari Karadash stilte som coach for laget - godt hjulpet av foreldrene som var med.
Vi hadde en riktig flott tur der vi jobbet godt sammen som et lag.

Oddny Iren Valle

View the embedded image gallery online at:
https://www.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProIdb6e8578d7f

Merket under

Krav Maga starter nybegynnerparti 5. februar

Vi starter nytt nybegynnerparti - med gratis introkurs mandag 5. februar kl 18, i Vestnes hallen!
Hos oss lærer du:

 • Å oppdage truende situasjoner og unngå dem
 • Å roe ned sinte mennesker
 • Å forsvare deg selv og andre
 • Å bruke ting rundt deg til selvforsvar
 • Å forsvare deg mot flere motstandere
 • Å forsvare deg mot ulike våpen
 • Å forsvare deg stående eller liggende på bakken

Vi ønsker flere jenter i klubben! Derfor oppfordrer vi venninner å prøve dette sammen, og mødre og døtre som vil trene sammen! Uansett, vi tar godt imot dere: )

Lær noe fornuftig i 2018!
Påmelding til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Merket under

Karate Øvingshelg i Vestneshallen 21-23 april.

I helga var utøvarane i Vestnes Varfjell Karate samla til øvingshelg med Geir Henriksen i dojo i Vestneshallen.

Geir Henriksen er ein av Norges mest rutinerte og meritterte innan karate. Han har sidan 1971 hatt ei lang karriere som utøvar, trenar, landslagssjef i Norge og Danmark, og som dommar innan kampsporten. Han har trent utøvarar fram til medaljar i ei rekke internasjonale meisterskap, 19 kongepokalar og 375 NM-gull. Det var difor ein kapasitet med svart belte og grad av 7. dan, og med evne til å tilføre karate-utøvarane i Vestnes ny kunnskap som kom på besøk.

Frå fredag til søndag var det trening i kampsport-avdelinga sin eigen dojo i Vestneshallen. «Dojo» er omgrepet for treningsrommet som blir brukt til kampsport. Vestnes Varfjell Kampsport omfattar to ulike stilartar innan kampsport, med karate i fleirtal med om lag 40 aktive i dag, fortel Mari N. Karadash, som er leiar i avdelinga.

Geir Henriksen let seg imponere av den gode lokale dugnadsånda i klubben: - Det er høg sosial profil på arbeidet som blir drive, eg likar veldig godt dei mange eldsjelene, sier Henriksen. – Det tekniske nivået blant utøvarane er også høgt. Eg vart godt kjent med Vestnes Varfjell Kampsport denne helga, oppsummerer han, etter eit triveleg opphald der lunch for utøvarar og foreldre begge dagar inngjekk i programmet. Tusen takk til Rema 1000 på Vestnes, som sponsa brødmaten til lunchen!

Mari N. Karadash opplyser at medlemstalet aukar jamt, og at det plass til fleire. Det blir trena kvar tirsdag og torsdag i Vestneshallen.

Kampsport har eit eige forbund i Norge, som er ein paraply for ulike stilartar. Det blir fort mange tekniske ord og uttrykk. – Sjølv er eg dagleg leiar for Mizuchi Karateklubb, som eg var med å grunnlegge i 1977, fortel Geir Henriksen. – I tillegg er eg leiar for Inoue Ha Norway, som representerar ein av fleire stilartar som har samarbeidsavtale med kampsportsforbundet. Geir Henriksen mottok Akershus Idrettskrets sin frivilligpris i 2004, og «Idrettens Ildsjelpris» i Bærum kommune to år etter.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://www.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId7f07a6e4f5

Merket under

Sterk VVIL-innsats under karate-NM

Vestnes Varfjell Kampsport deltok i Norgesmesterskapet i karate i Hauger Idrettspark i Bærum sist helg med disse utøverne:

Sarah Hansen, Inda Saidi, Maria Pamela Karadas, Sara Funie Karadash, Jeanet Katrin Gjerde, William Alexander Gjelsten, Silje Angelica Laingen og Julie Kristin Karadash.

Det be konkurrert i disiplinene kata og kumite (fighting), og medaljehøsten ble rikholdig:

 • Julie K. Karadash – to gull
 • Jeanet K. Gjerde – en gull og en bronse
 • Silje A. Laingen – to sølv og en bronse
 • Sara F. Karadash – en bronse

Også William, Sarah, Maria og Inda leverte strålende innsats i skarp konkurranse.

Julie havnet i superfinalen. Det er en finale som er plukket ut på forhånd vurdert på ulike kriterier. Det er veldig stort å gå i superfinalen. Opptak av superfinalen ligger ute på Kampsportforbundets sider, med intervju av Julie.

http://kampsport.no/forbund/slik-folger-du-karatenm2017/
https://www.facebook.com/NorgesKampsportforbundKarate/

VVIL Kampsport endte på femteplass på medaljestatistikken, i konkurranse med en rekke store klubber fra byene i Sør-Norge. Sterkt av en klubb fra en landkommune som Vestnes.

Bildene fra kampene viser William Gjelsten (t.v. i røde hansker) fra VVIL Kampsport i aksjon i kumite, og Julie Kristin Karadash som går kata.

Vestnes Varfjell Kampsport trener karate i dojo i Vestneshallen hver tirsdag og torsdag fra klokka 18.00.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://www.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId7dd2fa6837

Merket under

Krav Maga Vestnes en del av VVIL

Krav Maga Vestnes til Vestnes Varfjell Idrettslag.

Fra 1. januar 2017 er Krav Maga Vestnes en del av Kampsport i Vestnes Varfjell IL.

Praktisk informasjon:
Kontaktinfo:
- John Sylte, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., mob: 918 65 064
Treningsted og tid:
- Vestneshallen, treningstider er mandag og onsdag 18:30 - 20:00
Annet:
- Aldersgrense: 16 år.


Informasjon fra http://www.vestnesnk.com/kravmaga:

Hva er Krav Maga

Krav Maga (Contact Combat) er opprinnelig et israelsk nærkampsystem utviklet i den Israelske hæren (IDF). Imi Lichtenfeld er systemets far.  I dag er Krav Maga delt inn i tre deler; en sivil del, en politi del og en militær del.  Systemet er det offisielle forsvartaktiske, nærkamps- og selvforsvarssystemet til det israelske forsvaret, militærpolitiet, spesialavdelinger og anti-terroristavdelinger, politiet, og sikkerhetsstyrkene.

Krav Maga er designet for å kunne fungere mot alle tenkelige og utenkelige angrep. Derfor er det lagt stor vekt på instinktive og naturlige reaksjoner/bevegelser.

Teknikkene er lette å lære og lette å huske. Fordi teknikkene er basert på instinkter og enkle bevegelser er de også lette å opprettholde. Det legges ikke vekt på belter i systemet, og de fleste land bruker ikke belter i det hele tatt. Istedet benyttes gradene Practioner, Graduate, Expert og Master. Instruktør John Sylte ble gradert til Expert 1 i Israel i 2015.

Hvorfor fungerer Krav Maga

Krav Maga baserer seg på instinktive reaksjoner og grovmotoriske bevegelser. Dette gjør systemet eksplosivt og effektivt. Systemet passer for alle, da prinsippene er like, men tillempningen er individuell.

Vi baserer selvforsvarstreningen vår både på det fysiske og det psykiske aspektet. Mye går ut på og gjenkjenne en situasjon, og vi går i dybden på hvordan en konflikt utarter seg og trener mye scenariobasert, etter at elevene har en ”verktøykasse” med teknikker. Denne treningen foregår i realistiske omgivelser, i vanlige klær.
Forskjell mellom Krav Maga og kampsport

Et slag er et slag og et spark er et spark. Men den største forskjellen er at kampsport er nettopp det – en sport. Her er man vant til regler og ordnede forhold. Selvforsvar har ingenting med idrett å gjøre - det er ingen kampkunst. Det krever en helt annen mentalitet og tankegang. Her finnes det ingen regler, og man trener bevisst på teknikker som ikke er lovlige i en idrett.

Treningen foregår ofte i realistiske omgivelser, og under stress. Dette for å skape en forståelse av hvordan kroppen reagerer når den føler seg truet. Forskning viser at det skjer over 130 målbare endringer i kroppen i en situasjon hvor man er virkelig stresset. Blant annet dumpes kjemikaliet adrenalin i blodet.

Disse endringene påvirker blant annet motorikk, puls, syn, hørsel og logisk tenkning. Det nytter ikke å kunne slå eller sparke om man ikke har kjent på disse fenomenene, og gjenkjenner dem. Da vil man raskt oppdage at kroppen ikke lystrer og at gamle kunster er borte.

Som krigeren Brasidas av Sparta sa i 429 f. Kr: «Fear makes men forget, and skills which cannot fight is useless». Selvforsvar handler også om å sette seg inn i hvordan en overgriper tenker, og bevisstgjøring på hvordan kroppsspråk og væremåte kan forhindre et overfall.

Klær og utstyr

Klær:
Vi bruker hvit KM t-shirt og sort KM bukse. KAN BESTILLES VIA  KLUBBEN.

Vi trener i bryte- eller budosko som er ment for innendørs trening på matte. Man kan også trene barbent.

Rene klær og sko, kroppshygiene og klipte negler er en nødvendighet. Man trives best med en renslig treningspartner.

På utetreningene bruker vi noen ganger treningstøy, andre ganger vanlige klær.

Utstyr:
Ettersom krav maga inneholder kontakttrening så er det fra begynnelsen obligatorisk med beskyttelse, både for din egen del og for de øvrige elevene som da kan trene med færre begrensninger.

For nybegynnere: Susp, brystbeskyttelse for kvinner, tannbeskytter

Videregående: Susp, brystbeskyttelse for kvinner, tannbeskytter, bokse/grappling hansker, leggbeskyttelse.

Bra å ha for alle: Underarmbeskyttelse og vannflaske.

Resultat fra Midt-Norsk-Cup 3

24. september deltok de eldste utøverne våre på Midt-norsk Cup i Steinkjer. Klubben stilte også med en dommer. Et flott gjennomført stevne av arrangøren Byafossen IL og med mange utøvere representert fra fylkene Nordland- Nord-Trøndelag- Møre og Romsdal og Hordaland.
Vestnes Varfjell Kampsport sine 7 utøvere tok 4 gull - 4 sølv og 3 bronse. Det ble også to fjerdeplasser til oss.

22. oktober er Vestnes Varfjell Kampsport vert for arrangementet Midt-Norsk Cup 4, og vi gleder oss til å ta i mot karatekas i alle aldre fra ulike klubber i landet.  Stevnet finner sted i Vestneshallen kl.10.00. Gratis inngang og kiosksalg. Velkommen!

Merket under
Abbonér på denne nyhetsmatingen

Vestnes Varfjell IL's hovedsponsorer:

Byger

6°C

Vestnes

Byger

Luftfuktighet: 86%

Vind: 35.40 km/h

 • Rain
  18 Okt 2018 7°C 5°C
 • Spredte Regnbyger
  19 Okt 2018 9°C 6°C