Logg inn
Tor Morten Salte

Tor Morten Salte

G14 på Faabergcup 17-19 august

Helgen 17-19 august 2018 deltok Vestnes Varfjell på Faaberg Cup med G 14 7-er laget.

Følgende spillere deltok: Torstein Væge, William Honningdal, Owen Connor, Olav Dalhaug, Oliver Søreng Connor, Cedric Andreassen, Eirik Crispim Tomren og Tor Bjarne Løvik Salte.

Det er i hovedsak det samme laget som kom til A-finalen i fjorårets Norway Cup. Guttene reiste nedover med et klart mål om å nå finalen og helst vinne den.

G 14 turneringen bestod av 16 lag i fire puljer. Varfjell kom i pulje med Gauldal 2, Faaberg Gul og Reinsvoll 2. Kampene ble spilt i en omgang med 25 minutters varighet.

En usikkerhetsfaktor for laget vårt var at vi kun hadde med åtte spillere og derav en innbytter. Vi var derfor sårbare i forhold til slitasje og skader.

Først kamp lørdag kl 14:30 var mot Faaberg 2. En kamp vi vant 5-0, etter solid defensivt og offensivt spill.  Guttene var skjerpet og konsentrerte hele kampen.

Andre kampen kl 16 var mot Reinsvoll 2, hvor vi vant hele 14-0 mot en svak motstander.

Den tredje og siste kampen i gruppespillet var mot Gauldal 2. Denne kampen endte 10-1 til Varfjell. Gauldal var det fysisk sterkeste av laget i grunnspillet og trådte til i duellene i starten av kampen, men også her var nivåforskjellen mellom laga alt for stor.

Alt i alt gikk Varfjell seirende ut av sin gruppe, uten å møte motstand som kunne true laget i det hele tatt. Målforskjellen etter de tre kampene ble 29-1.

Utfordringen inn mot A-skuttspillet  ble å nullstille og å forberede laget på tøffere motstand.

I kvartfinalen kl 13:30 søndag møtte Varfjell Måndalen, som ble nr 2 i sin gruppe. Også dette ble en alt for enkel motstander, og Varfjell vant 5-0.
Dette var kanskje  den svakeste prestasjonen til laget så langt, med mye ukonsentrert spill med mange svake avslutninger. Laget burde ha vunnet denne kampen med minst 10 mål.

I semifinalen kl 15 ventet Åndalsnes 1. Her visste vi at vi ville få sterk motstand. Åndalsnes vant sin gruppe suverent. I tillegg var det meldt at to av våre spillere slet med noe småvondt.
Dette var en prestisjkamp ingen av laga ville tape.

Det ble en tett og spennende kamp, med høy temperatur og mange harde dueller. Varfjell vant kampen 1-0 etter scoring av Oliver Søreng Connor, og var klar for finalen.

I finalen møtte Varfjell Roterud, et lag fra Lillehammer-området. Denne kampen gikk bare en drøy time etter semifinalen, og guttene begynte nok å bli slitne, etter at de hadde spilt alle kampene med bare en innbytter.

Finalen fikk den verst tenkelige starten, med tre mål i fleisen allerede etter 3-4 minutter. Roterud var aggressive og presset høyt. Varfjell virket ikke helt «påskrudd» og ble tatt litt på sengen så det ut til.

Måla kom etter at høyt press fremprovoserte farlige tilbakespill som Roterud snappa opp og omsatte i scoringer.

Etter denne starten jevnet kampen seg noe ut og Varflell jaktet redusering.
Det ble en tett og hard kamp. Varfjell lot seg stresse av at de lå under og fikk ikke det offensive spillet til å sitte.
Vi fikk en redusering på straffe. Ellers hadde vi noen gode forsøk som kunne gitt mål.
Kampen endte med 1-3  tap, noe som var en enorm skuffelse for laget.

Etter mitt syn er Vestnes Varfjell et minst like godt lag som vinneren Roterud. Kanskje bedre. Bare så synd da at det ikke gikk vår vei i finalen. Likevel kan guttene være stolte av innsatsen og riste skuffelsen av seg. En flott gjeng å reise på tur med.

Vil også benytte anledningen til å takke lagleder Eline Tomren og trener Alexander Connor for den innsatsen de legger ned for laget.

Tor Morten Salte

Abbonér på denne nyhetsmatingen
Byger

5°C

Vestnes

Byger

Luftfuktighet: 83%

Vind: 33.80 km/h

  • Rain
    03 Jan 2019 6°C 4°C
  • Byger
    04 Jan 2019 7°C 6°C